Για τον ΛΗΠΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΚΟΙΝΟ] Για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ] Για τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Ιατρική


Ιατρική
Ιατρική
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Στο Αγγειοχειρουργικό Τμήμα που λειτουργεί από το 1997, αντιμετωπίζονται οι παθήσεις των αγγείων, δηλαδή των αρτηριών, των φλεβών και των λεμφαγγείων σε όλο το σώμα εκτός από την καρδιά και τον εγκέφαλο.


Το Αγγειοχειρουργικό έργο περιλαμβάνει:
Το Aγγειοχειρουργικό Τμήμα εφημερεύει καθημερινά μέχρι τις 14.30 (εκτός των ημερών 24ωρης εφημερίας και τις επόμενες αυτών) και ανά τετραήμερο σε 24ωρη βάση και δέχεται μόνο επείγοντα αγγειοχειρουργικά περιστατικά.


Kάθε Δευτέρα και Τετάρτη είναι οι ημέρες των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων.


Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή εξετάζονται ασθενείς με χρόνια αγγειολογικά & αγγειοχειρουργικά προβλήματα στα πλαίσιο του τακτικού προγραμματισμένου εξωτερικού Αγγειοχειρουργικού ιατρείου μόνο με ραντεβού μέσω του τετραψήφιου 1535.


Το 2016 εξετάσθηκαν στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία 2278 ασθενείς και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 694 ασθενείς.


Μετά την εξέταση του ασθενούς στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία, δρομολογείται ο προεγχειρητικός έλεγχος και εντάσσεται στη λίστα χειρουργείου του τμήματος. Στις επείγουσες περιπτώσεις γίνεται επείγουσα εισαγωγή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του ασθενούς.


Το τμήμα διαθέτει πλέον από το καλοκαίρι του 2017 νέο υπερσύγχρονο φορητό ακτινολογικό μηχάνημα απεικόνισης τύπου C-ARM (δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος), προκειμένου να εκτελούνται με υψηλή ποιότητα εικόνας ενδαγγειακές επεμβάσεις στο χειρουργείο.


Κλινικό Αγγειοχειρουργικό Έργο


To 2016 νοσηλεύθηκαν 610 ασθενείς και εκτελέστηκαν 385 τακτικές και επείγουσες) αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις στο χειρουργείο και στον ψηφιακό αγγειογράφο.


Οι 150 από αυτούς τους ασθενείς υπεβλήθησαν σε ενδαγγειακή επέμβαση (ενδαγγειακή αντιμετώπιση στενώσεων των καρωτίδων, ενδαγγειακή αντιμετώπιση ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής, ενδαγγειακή αντιμετώπιση στενώσεων των λαγονίων αρτηριών και των αρτηριών των κάτω άκρων) στο τμήμα του ψηφιακού αγγειογράφου.


Η μέση διάρκεια νοσηλείας όλων των αγγειοχειρουργικών ασθενών προσδιορίσθηκε από τη στατιστική υπηρεσία στις 3,5 ημέρες, πράγμα που αντικατοπτρίζει την ταχεία διακίνηση των ασθενών.


Εκπαιδευτικό Έργο


Το Αγγειοχειρουργικό Τμήμα χορηγεί πλήρη ειδικότητα από το 2000 και σήμερα εκπαιδεύεται ήδη η τέταρτη σειρά με 3 ειδικευόμενους ιατρούς. Στο Τμήμα γίνονται εκπαιδευτικά μαθήματα, σύμφωνα με προκαθορισμένο πρόγραμμα. Όλοι οι ιατροί συμμετέχουν στα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα, και στις Ημερίδες που οργανώνουν η Ελληνική Αγγειοχειρουργική Εταιρεία και η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία.


Επιστημονικό Έργο


Όταν οι καθημερινές υποχρεώσεις επιτρέπουν, γίνεται προσπάθεια συνεχούς επιμόρφωσης με την παρακολούθηση και την ενεργό συμμετοχή σε Σεμινάρια, Συνέδρια και Ημερίδες. Παράλληλα εκπονούνται επιστημονικές εργασίες που δημοσιεύονται σε Ελληνικά και έγκυρα διεθνή περιοδικά με δείκτες απήχησης. Έτσι τα τελευταία 5 χρόνια, 10 δημοσιευμένες εργασίες μας αναφέρονται στη διεθνή βιβλιογραφία.