Για τον ΛΗΠΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΚΟΙΝΟ] Για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ] Για τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Ειδικές Μονάδες


Ειδικές Μονάδες


ΑΙΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2132058493 και 2132058670


Αποτελεί αυτόνομη κλινική Μονάδα ενταγμένη στον Παθολογικό Τομέα. Μεταφέρθηκε τον Σεπτέμβριο 2012 από το πρώην 1ο Νοσοκομείο ΙΚΑ Αθήνας, όπου λειτουργούσε συνεχώς για διάστημα άνω των 40 ετών, σαν ένα από τα παλαιότερα, ιστορικά και πλέον παραγωγικά Αιμοδυναμικά τμήματα της χώρας.


Το εργαστήριο καθετηριασμών είναι εγκατεστημένο σε νεόδμητο χώρο στο επίπεδο -1 του κτιρίου Ν4. Διαθέτει δύο αίθουσες καρδιακών καθετηριασμών εξοπλισμένες με υψηλής τεχνολογίας αγγειοκαρδιογραφικά συγκροτήματα και όλο το εύρος εξοπλισμού διενέργειας των νεότερων μεθόδων καρδιακής απεικόνισης και θεραπευτικών καινοτόμων επεμβάσεων.


Στη Μονάδα υπηρετούν πλην του Διευθυντού επτά εξειδικευμένοι επεμβατικοί καρδιολόγοι και έξι ειδικά καταρτισμένοι νοσηλευτές. Το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας έχει εκπαιδευθεί σε υψηλού κύρους νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού και διαθέτει πολυετή εμπειρία συνεχούς ενασχόλησης στο αντικείμενο της επεμβατικής καρδιολογίας.


Καθημερινά διενεργούνται περί τις 8-10 επεμβάσεις διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπευτικών καρδιολογικών πράξεων σε ισάριθμους ασθενείς είτε του Καρδιολογικού τμήματος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας των ή του Αιμοδυναμικού μετά προγραμματισμένη εισαγωγή και νοσηλεία των από το τακτικό εξωτερικό ιατρείο της Μονάδας.


Η Μονάδα διαθέτει έξι (6) κλίνες για τη νοσηλεία των ασθενών που εισάγονται βάσει τακτικού προγραμματισμού από το εξωτερικό ιατρείο.


Σε ετήσια βάση διενεργούνται περί τις 2500 διαγνωστικές στεφανιαίες αρτηριογραφίες και καρδιακοί καθετηριασμοί, 700 θεραπευτικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων και ικανός αριθμός ηλεκτροφυσιολογικών ελέγχων καρδιακών αρρυθμιών, θεραπευτικών καταλύσεων (ablation) αρρυθμιογόνων εστιών και εμφυτεύσεις βηματοδοτών και απινιδωτών.


Στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο εκπαιδεύονται στο γνωστικό αντικείμενο της επεμβατικής καρδιολογίας ειδικευόμενοι ιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο μας ή σε άλλα που δεν διαθέτουν ανάλογη υποδομή.


Η Μονάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου και υποστηρίζει τη λειτουργία του Καρδιολογικού Τμήματος, αντιμετωπίζοντας τα οξέα περιστατικά με πρωτογενή αγγειοπλαστική σε ασθενείς με οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου και επείγουσα στεφανιογραφία και παρέμβαση σε ασταθείς ασθενείς που απαιτούν άμεση θεραπεία.


Στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο της Μονάδας, μετά τηλεφωνικό ραντεβού στο 1535, προγραμματίζονται ασθενείς για εξέταση είτε κατά την πρωινή λειτουργία του (Δευτέρα-Τετάρτη-Πέμπτη 9.00-11.00) ή την απογευματινή λειτουργία (κάθε Πέμπτη 15.00-17.00).


Το Επιστημονικό Προσωπικό της Κλινικής συμμετέχει ενεργά σε ερευνητικά πρωτόκολλα, σε συνέδρια με ομιλίες, συμμετοχή σε Στρογγυλές Τράπεζες και έχει δημοσιεύσεις σε Ελληνικά και ξένα περιοδικά.ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ από 31/05 έως και 01/06/2024 - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 'Hands on training in Interventional Cardiology Techniques' / The 1st Greek Fellows Course

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ από 31/05 έως και 01/06/2024 - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑΣ 'Hands on training in Interventional Cardiology Techniques' / The 1st Greek Fellows Course - Για να ενημερωθείτε επιλέξτε ΕΔΩ ή επάνω στην ΑΦΙΣΑ (μορφή αρχείου - pdf)


© Πλήρης Συντήρηση, Επεμβάσεις Σχεδιασμού/Νέες Ενότητες (Υλοποίηση με ίδια μέσα): Προσωπικό Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής Νοσοκομείου [2002-2024]