Για τον ΛΗΠΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΚΟΙΝΟ] Για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ] Για τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Ιατρική


Ιατρική
Β' ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - Β΄ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ


Το Β Πνευμονολογικό Τμήμα ανήκει στον Β Παθολογικό Τομέα. Στεγάζεται στον 3ο όροφο του Παλαιού κτιρίου. Έχει δέκα οκτώ (18) δίκλινους θαλάμους (Δύναμη 36 κλινών) και ετησίως νοσηλεύονται σε αυτό περίπου 1690 ασθενείς.


Το τμήμα στελεχώνεται από τους πνευμονολόγους : Δρ. Φωτεινή Αποστολοπούλου-Μανιατογιάννη, Διευθύντρια, την Δρ. Αγγελική Βερυκάκη, Αναπλ. Διευθύντρια, τον κ. Ηλία Ιγγλέζο, Αναπλ. Διευθυντή, την κ. Μαρία Αγγελίδου, Αναπλ. Διευθύντρια, την Δρ. Ξανθή Τσιαφάκη, Αναπλ. Διευθύντρια και την κ. Χρυσούλα Μανιού, Επιμελήτρια Β΄ καθώς και από δέκα (10) ειδικευόμενους ιατρούς στην Πνευμονολογία-Φυματιολογία.


Ειδική δραστηριότητα του τμήματος αποτελεί η διάγνωση και η θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα με συμμετοχές των ιατρών στα πρωτόκολλα της Ελληνικής Ερευνητικής Ογκολογικής Ομάδας (Υπεύθυνοι ιατροί οι κ.κ. Μαρία Αγγελίδου και Ξανθή Τσιαφάκη).


Στο Τμήμα υπάγεται η λειτουργία της Μονάδας Κυστικής ΄Ινωσης Ενηλίκων με αντίστοιχο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο και υπεύθυνο ιατρό τον κ. Ηλία Ιγγλέζο, του ιατρείου Βρογχικού ΄Ασθματος με υπεύθυνη ιατρό την κ. Αγγελική Βερυκάκη και συμμετέχοντες ιατρούς τις κ.κ. Ξανθή Τσιαφάκη και Μαρία Αγγελίδου.


Στο τμήμα λειτουργεί επίσης και εργαστήριο Πλευροσκοπήσεων με υπεύθυνη ιατρό την κ. Ξανθή Τσιαφάκη.


Το Τμήμα συμμετέχει στη λειτουργία της Μονάδας Μελέτης Ύπνου με υπεύθυνη ιατρό στο Τακτικό Εξωτερικό Ιατρείο την κ. Χρυσούλα Μανιού και στη λειτουργία του Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου Διακοπής Καπνίσματος με υπεύθυνη ιατρό την κ. Αγγελική Βερυκάκη.


Ολοι οι ειδικευόμενοι ιατροίτου τμήματος συμμετέχουν ενεργά στη λειτουργία του τμήματος και στη λειτουργία του Βρογχολογικού Εργαστηρίου.


Ιατρική