Σισμανόγλειο ΓΝΑ : ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ                   


   Περιεχόμενα  
Εισαγωγή
Περιεχόμενα Συλλογής Βιβλιοθήκης
Υπηρεσίες
Άλλες Υπηρεσίες : Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) - Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις - Βιβλιοδεσίες
Κατάλογος Ξενόγλωσσων και Ελληνικών Περιοδικών
Στοιχεία Επικοινωνίας - Προσωπικό - Ώρες Λειτουργίας

Εισαγωγή

    Η βιβλιοθήκη λειτουργεί από το 1984 και στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου  (Ν4), διαθέτει 36 θέσεις ανάγνωσης, καθώς και INTERNET ROOM με πέντε (5) τερματικά.

    Χρήστες της είναι το ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων,  τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, φαρμακευτικών εταιρειών και σπουδαστές.

    Σκοπός της είναι να βοηθήσει τους ανωτέρω χρήστες στην αναζήτηση των επιθυμητών πληροφοριών, όπως βιβλιογραφικές εγγραφές, επιστημονικές αναφορές και άρθρα περιοδικών εκδόσεων.

    Τα θέματα που καλύπτει κυρίως η συλλογή της  είναι : ιατρικά, νοσηλευτικά και διοίκησης νοσοκομείων στην  Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

 

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Περιεχόμενα Συλλογής Βιβλιοθήκης

Η συλλογΗ της ΒιβλιοθΗκης αποτελεΙται απΟ :

     Τα περιοδικά είναι ταξιθετημένα αλφαβητικά, ενώ τα βιβλία κατά θεματικές κατηγορίες (διαδικασία καταλογογράφησης και ταξινόμησης εν εξέλιξη): Φαρμακολογία, Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία,Χειρουργική, Γυναικολογία, Αναισθησιολογία, Ακτινολογία, Αγγειοχειρουργική, Πνευμονολογία, Παθολογία, Ω.Ρ.Λ, Κυτταρολογία, Αιματολογία, Ανοσολογία, Μικροβιολογία, Ψυχολογία, Ψυχιατρική, Νευρολογία, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Διατροφή Διαιτολογία, Διοίκηση Νοσοκομείων, Πληροφορική.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Υπηρεσίες

Πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή των περιοδικών στα οποία είναι συνδρομήτρια.

Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων μέσω INTERNET , ελληνικές και διεθνείς , όπως  Συλλογικός  Κατάλογος Περιοδικών Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ΙΡΙΣ  ( Παιδιατρική Βιβλιογραφία ), IATROTEK,  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ , PUBMED, (Ιατρική Βιβλιογραφία) .

Διαδανεισμός άρθρων. Για άρθρα περιοδικών που δεν εντοπίζονται στο υλικό της Βιβλιοθήκης, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας τους από άλλες Βιβλιοθήκες του Εσωτερικού και Εξωτερικού όπως (British Library, Subito), μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ) το οποίο υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει αίτηση αναζήτησης άρθρου και επιβαρύνεται με κόστος από (2 – 50 ευρώ), το οποίο εξοφλεί κατά την παραλαβή του άρθρου από την Βιβλιοθήκη.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Άλλες Υπηρεσίες : Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) - Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις - Βιβλιοδεσίες

Από 10/09/2012, έχει διατεθεί προς χρήση στο κοινό της Βιβλιοθήκης, Υπηρεσία ασφαλούς και ελεγχόμενης πρόσβασης σε Υπηρεσίες Διαδικτύου (web, email), μέσω Ασύρματου Δικτύου (Wi-Fi).

Η όλη υλοποίηση (διαμόρφωση ειδικού σταθμού εργασίας, εγκατάσταση και παραμετροποίηση ασύρματου δικτύου και σχετικού λογισμικού, έλεγχοι ασφαλείας και εγκατάσταση στον χώρο) έγιναν με ίδια μέσα από το Προσωπικό της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Νοσοκομείου, από την οποία και συντηρείται.

Η εμβέλεια του ασύρματου αυτού δικτύου, καλύπτει το σύνολο των χώρων της Βιβλιοθήκης.

Οι ενδιαφερόμενοι, μέσω του ασύρματου (Wi-Fi) προσωπικού εξοπλισμού τους [π.χ. φορητός Η/Υ (notebook & netbook), κινητό τηλέφωνο (smart-phone), ταμπλέτα Η/Υ (tablet) κτλ], ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ (υπάρχουν περιορισμοί), μπορούν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο ανωτέρω "SISMANOGLIOHOTSPOT2" (δεν απαιτείται κλειδί ασφαλείας για τη σύνδεσή τους).

Οι Υπηρεσίες αυτές διατίθενται τις ημέρες και ώρες που είναι διαθέσιμο το ασύρματο δίκτυο (δυνατότητα που ελέγχεται λειτουργικά από τον Υπεύθυνο λειτουργίας της Βιβλιοθήκης). 

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα  το οποίο  λειτουργεί με μαγνητική κάρτα. Η κάρτα κοστίζει 5,00 ευρώ οι 100 σελίδες. Ο ενδιαφερόμενος φωτοτυπεί μόνος του το υλικό.  Επίσης διαθέτει και δύο εκτυπωτές για εκτυπώσεις υλικού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το κόστος της εκτύπωσης ανά σελίδα είναι 0,5 λεπτά. Υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης σε διαφάνεια για παρουσιάσεις εργασιών (μέσω εκτυπωτή και φωτοτυπικού μηχανήματος, το κόστος ανά διαφάνεια είναι 0,50 λεπτά).

Επίσης υπάρχουν δυο συσκευές βιβλιοδεσίας (σπιράλ και θερμοκόλληση), το κόστος ανά βιβλιοδεσία είναι 2,00 ευρώ.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Κατάλογος Ξενόγλωσσων και Ελληνικών Περιοδικών

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Μορφή Αρχείου Microsoft Excel)

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης Στοιχεία Επικοινωνίας - Προσωπικό - Ώρες Λειτουργίας


Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης : Κα Κωνσταντά Λίτσα

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ακόλουθες ώρες : 7.00 π.μ. – 14.30 μ.μ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 213 - 2058175
Fax 213 - 2058089
Email Επικοινωνίας library@sismanoglio.gr & lkonstanta@gmail.com

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης

Επιστροφή στον κύριο Διαδικτυακό Τόπο του Νοσοκομείου