Σισμανόγλειο ΓΝΑ : ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ                   


   Περιεχόμενα  
Εισαγωγή
Περιεχόμενα Συλλογής Βιβλιοθήκης
Υπηρεσίες
Άλλες Υπηρεσίες : Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) - Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις - Βιβλιοδεσίες
Κατάλογος Ξενόγλωσσων και Ελληνικών Περιοδικών
Στοιχεία Επικοινωνίας - Προσωπικό - Ώρες Λειτουργίας

Εισαγωγή

    Η βιβλιοθήκη λειτουργεί από το 1984 και στεγάζεται στον 1ο όροφο του κτιρίου  (Ν4), διαθέτει 36 θέσεις ανάγνωσης, καθώς και INTERNET ROOM με πέντε (5) τερματικά.

    Χρήστες της είναι το ιατρικό και επιστημονικό δυναμικό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, πανεπιστημίων,  τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ερευνητικών κέντρων, φαρμακευτικών εταιρειών και σπουδαστές.

    Σκοπός της είναι να βοηθήσει τους ανωτέρω χρήστες στην αναζήτηση των επιθυμητών πληροφοριών, όπως βιβλιογραφικές εγγραφές, επιστημονικές αναφορές και άρθρα περιοδικών εκδόσεων.

    Τα θέματα που καλύπτει κυρίως η συλλογή της  είναι : ιατρικά, νοσηλευτικά και διοίκησης νοσοκομείων στην  Ελληνική και Αγγλική γλώσσα.

 

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Περιεχόμενα Συλλογής Βιβλιοθήκης

Η συλλογΗ της ΒιβλιοθΗκης αποτελεΙται απΟ :

     Τα περιοδικά είναι ταξιθετημένα αλφαβητικά, ενώ τα βιβλία κατά θεματικές κατηγορίες (διαδικασία καταλογογράφησης και ταξινόμησης εν εξέλιξη): Φαρμακολογία, Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία, Ουρολογία,Χειρουργική, Γυναικολογία, Αναισθησιολογία, Ακτινολογία, Αγγειοχειρουργική, Πνευμονολογία, Παθολογία, Ω.Ρ.Λ, Κυτταρολογία, Αιματολογία, Ανοσολογία, Μικροβιολογία, Ψυχολογία, Ψυχιατρική, Νευρολογία, Φυσικοθεραπεία, Νοσηλευτική, Διατροφή Διαιτολογία, Διοίκηση Νοσοκομείων, Πληροφορική.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Υπηρεσίες

Πρόσβαση στην ηλεκτρονική μορφή των περιοδικών στα οποία είναι συνδρομήτρια.

Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων μέσω INTERNET , ελληνικές και διεθνείς , όπως  Συλλογικός  Κατάλογος Περιοδικών Ελληνικών Βιβλιοθηκών, ΙΡΙΣ  ( Παιδιατρική Βιβλιογραφία ), IATROTEK,  ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ , PUBMED, (Ιατρική Βιβλιογραφία) .

Διαδανεισμός άρθρων. Για άρθρα περιοδικών που δεν εντοπίζονται στο υλικό της Βιβλιοθήκης, υπάρχει η δυνατότητα παραγγελίας τους από άλλες Βιβλιοθήκες του Εσωτερικού και Εξωτερικού όπως (British Library, Subito), μέσω του Εθνικού Δικτύου Επιστημονικών και Τεχνολογικών Βιβλιοθηκών (ΕΔΕΤΒ) το οποίο υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης. Ο ενδιαφερόμενος συμπληρώνει αίτηση αναζήτησης άρθρου και επιβαρύνεται με κόστος από (2 – 50 ευρώ), το οποίο εξοφλεί κατά την παραλαβή του άρθρου από την Βιβλιοθήκη.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Άλλες Υπηρεσίες : Ασύρματο Δίκτυο (Wi-Fi) - Φωτοτυπίες - Εκτυπώσεις - Βιβλιοδεσίες

Υπηρεσίες Διαδικτύου (Wi-Fi): Από τον Απρίλιο του 2024, στα πλαίσια περάτωσης του Έργου «Μαχάων» («Προμήθεια και εγκατάσταση νέων σημείων WiFi σε Νοσοκομειακές Μονάδες και στοχευμένη αναβάθμιση τοπικών δικτύων Νοσοκομειακών Μονάδων»), διατίθενται στους Πολίτες (Ασθενείς/Επισκέπτες/Κοινό) και το Προσωπικό, Υπηρεσίες Διαδικτύου (Internet) μέσω ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΥ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (με τις αναγκαίες φραγές/περιορισμούς σε επίπεδο προσβασιμότητας περιεχομένου και υπηρεσιών, για λόγους Ασφάλειας αλλά και διασφάλισης της εξορθολογισμένης χρήσης των διατιθέμενων πόρων). Το Έργο υλοποιήθηκε σε συνέργια με το Προσωπικό Πληροφορικής της ΝΜ, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό επίπεδο κάλυψης σχεδόν σε κάθε Κτήριο της ΝΜ

Υπηρεσίες Διαδικτύου (Wi-Fi) - ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΔΙΚΤΥΟ («sismanoglio_free»)

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης υπάρχει φωτοτυπικό μηχάνημα  το οποίο  λειτουργεί με μαγνητική κάρτα. Η κάρτα κοστίζει 5,00 ευρώ οι 100 σελίδες. Ο ενδιαφερόμενος φωτοτυπεί μόνος του το υλικό.  Επίσης διαθέτει και δύο εκτυπωτές για εκτυπώσεις υλικού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Το κόστος της εκτύπωσης ανά σελίδα είναι 0,5 λεπτά. Υπάρχει και η δυνατότητα εκτύπωσης σε διαφάνεια για παρουσιάσεις εργασιών (μέσω εκτυπωτή και φωτοτυπικού μηχανήματος, το κόστος ανά διαφάνεια είναι 0,50 λεπτά).

Επίσης υπάρχουν δυο συσκευές βιβλιοδεσίας (σπιράλ και θερμοκόλληση), το κόστος ανά βιβλιοδεσία είναι 2,00 ευρώ.

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης


Κατάλογος Ξενόγλωσσων και Ελληνικών Περιοδικών

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Μορφή Αρχείου Microsoft Excel)

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης Στοιχεία Επικοινωνίας - Προσωπικό - Ώρες Λειτουργίας


Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης : Κα Κωνσταντά Λίτσα

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή για το κοινό, από Δευτέρα έως Παρασκευή τις ακόλουθες ώρες : 7.00 π.μ. – 14.30 μ.μ.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας 213 - 2058175
Fax 213 - 2058089
Email Επικοινωνίας library@sismanoglio.gr

Επιστροφή στα Περιεχόμενα της Σελίδας της Βιβλιοθήκης

Επιστροφή στον κύριο Διαδικτυακό Τόπο του Νοσοκομείου