Για τον ΛΗΠΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΚΟΙΝΟ] Για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ [για το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ] Για τους ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ
Ιατρική


Ιατρική
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ TMHMA


ΤΟ ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ είναι εγκατεστημένο στον 1ο όροφο στο χώρο των εργαστηρίων σε χώρο 160 m2.


Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές 8πμ-21μμ, Σάββατο και Κυριακή 8πμ-4μμ
Επικοινωνία: 2132058750, FAX: 2132058612
email: zoubouli@sismanoglio.gr


Ιδρύθηκε το 1970, εντάχθηκε στο ΕΣΥ το 1985 και έκτοτε λειτουργεί συνεχώς ως πλήρες τμήμα. Από το Νοέμβριο του 2013 που ενοποιήθηκε με το αντίστοιχο τμήμα του ΓΝ «Αμαλία Φλέμιγκ» αποτελεί το μόνο Παθολογοανατομικό τμήμα στο διοικητικό συγκρότημα καλύπτοντας και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.


Είναι στελεχωμένο με τέσσερις ειδικευμένους ιατρούς, έναν βιοχημικό, πέντε τεχνολόγους και μια διοικητική υπάλληλο ως γραμματέα.
Χορηγεί Πλήρη Ειδικότητα και διαθέτει τρεις θέσεις Ειδικευομένων Γιατρών.


Προσωπικό:
Ιατρικό Προσωπικό:
> Dr. Ζουμπούλη Χριστίνα, Υπεύθυνη Διευθύντρια
> Μ. Χόρτη: Διευθυντής ΕΣΥ
> Σ. Βγενοπούλου: Επιμελήτρια Α
> Μ. Θεοδωρακοπούλου: Επικουρική Γιατρός
> Μ. Νιφόρα: Επικουρική Γιατρός
> Σαπουνάς Κωνσταντίνος: Ειδικευόμενος ιατρός
> Λογοθέτη Ειρήνη: Ειδικευόμενη ιατρός


Χημικός:
> Μαραγκός Ευστράτιος


Τεχνολόγοι:
> Αναγνωστοπούλου Ελένη
> Γκλέκα Μαρία
> Ζαμπαρέλου Αναστασία
> Μόσχος Μιλτιάδης
> Σταθακοπούλου Αριστέα


Γραμματείς:
> Τσούκα Λαμπρινή
> Χελιώτου Ιωάννα


Είναι συνδεδεμένο μέσω πληροφορικού συστήματος (SLIS) με τα άλλα εργαστήρια και κλινικές του Νοσοκομείου. Εξετάζει ετησίως περίπου 8.500 παρασκευάσματα στα οποία περιλαμβάνονται Ταχείες Βιοψίες, Χειρουργικά Παρασκευάσματα, Βιοψίες, Βιοψίες δια λεπτής βελόνης Συμβουλευτικές Γνώμες, με αντικείμενο τη Γενική Παθολογική Ανατομική και με εξειδίκευση στο Πεπτικό/Ήπαρ (Υπεύθυνη: Χ. Ζουμπούλη) και το Αναπνευστικό (Υπεύθυνη: Μ. Χόρτη).


Στο εργαστήριο εκτελούνται ετησίως περισσότερες από 6000 ανοσοϊστοχημικές χρώσεις με την χρήση πλήρως αυτόματου μηχανήματος και 1000 ιστοχημικές χρώσεις. Γίνεται εφαρμογή των επίσημων διαγνωστικών πρωτοκόλλων σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομίας.


Το τμήμα συμμετέχει την τελευταία πενταετία (2012-2017) επιτυχώς σε διαδικασία εξωτερικού ποιοτικού ελέγχου από το UK NEQAS, για το πεπτικό σύστημα CD117, DOG1, S100, SMA, CD34, Σύνδρομο LYNCH, Μικροδορυφορική Αστάθεια: MLH1, MSH2, MSH6, PMS2 και για τον πνεύμονα, ALK1.


Ιατρική


© Πλήρης Συντήρηση, Επεμβάσεις Σχεδιασμού/Νέες Ενότητες (Υλοποίηση με ίδια μέσα): Προσωπικό Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής Νοσοκομείου [2002-2022]