ΧΡΗΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΗΠΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο)                   

Πολιτική Ισότητας και Διαφάνειας


  •       Η πρόσβαση στο Νοσοκομείο διέπεται από τις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την κάλυψη των αναγκών υγείας χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

  •       Ανασφάλιστοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες έχουν δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στο Νοσοκομείο και εφόσον τηρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (επιλέξτε εδώ για να διαβάσετε τον σχετικό Νόμο 4368/2016 άρθρο 33).

  •       Σε περίπτωση προσέλευσης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τηρείται σειρά προτεραιότητας, εκτός και αν κριθεί από τον ιατρό ότι επείγον περιστατικό έχει άμεση και απόλυτη ανάγκη να προηγηθεί σε σχέση με όσους περιμένουν. Συνήθως προηγούνται τα επείγοντα περιστατικά που προσέρχονται με ασθενοφόρο.

  •       Οι πολίτες στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία εξετάζονται από τον Ιατρό, σύμφωνα με την ημερήσια κατάσταση που έχουν κλειστεί τα ραντεβού, μέσω της Φωνητικής Πύλης «Γραμμή για την Υγεία-1535» [επιλέξτε εδώ για να δείτε την κατάσταση των Iατρείων - Αρχείο μορφής Microsoft Excel (τύπου xls)].

  •       Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας τα Δημόσια Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας οφείλουν να αναρτούν στον ιστότοπό τους Λίστα Χειρουργείου για τις χειρουργικές επεμβάσεις (ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ -και το ιστορικό τους- ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΕΔΩ).

  •       Ως νοσηλευόμενοι ή ως εξεταζόμενοι ΔΕΝ πρέπει να καταβάλετε ιδιωτική αμοιβή σε ιατρό, νοσηλευτή ή άλλον εργαζόμενο.

Αμοιβή σε οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο είναι παράνομη και επιπλέον προσβάλει τους εργαζόμενους.

  •       Αν σας ζητηθεί οποιοδήποτε ποσό σε ιδιωτική συζήτηση, πρέπει να το αναφέρετε στο Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας (στάθμη 0 Κτηρίου Ν3 κοντά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών - τηλ. 2132058821 - e mail: gyp@sismanoglio.gr

Σύμφωνα με το άρθρο 236 του Ποινικού Κώδικα η ενεργητική δωροδοκία (το να δώσεις «φακελάκι») δεν διώκεται σε περίπτωση που αυτός που έδωσε το φακελάκι καταγγείλει το γεγονός προφορικά ή γραπτά στις αρχές.

  •       Η ανώνυμη καταγγελία βοηθάει μόνο στη συλλογή των στατιστικών και στην ανάδειξη του προβλήματος της διαφθοράς. Με την επώνυμη καταγγελία, βοηθάτε ενεργά στη σταδιακή εξάλειψη του φαινομένου.

ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ και σχετιζόμενο ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

 


 

Σχετικό Φυλλάδιο (επιλέξτε εδώ)

https://www.ygeianet.gr/images/site/1514/451_small/adeio_fakelaki.jpg

…δεν είσαι μόνος… είμαστε εδώ για εσένα…


Επιστροφή στην έναρξη της τρέχουσας σελίδας

Επιστροφή στην Κύρια Σελίδα του ΧΡΗΣΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ

Επιστροφή στον κύριο Διαδικτυακό Τόπο του Νοσοκομείου